Van die vegans is opgericht in 2018. Nienke en Tobias waren net plantaardig gaan eten, én wilden samen een bedrijf starten zodat zij altijd bij elkaar konden zijn.
1+1 = 2, en zo zag Van die vegans het levenslicht. De naam, bedoeld als in “daar heb je weer van die vegans”, is een knipoog naar de vooroordelen die mensen, Tobias en Nienke incluis, hebben over veganisten.
​
In het begin kookten zij voornamelijk op locatie, en bereidden catering-opdrachten voor in hun kleine woningbouw-keuken (zonder vaatwasser! ). Lezingen, workshops, bruiloften, pop– up– diners, markten, bedrijfsborrels, kaesfondue–avonden, afhaaldiners, het schrijven van een boek… Wat deden zij eigenlijk niet?
Toen zij eind 2019 weer eens in het holst van de nacht keukenmachines, pannen, en etensresten uit hun auto aan het laden waren, zeiden zij tegen elkaar “misschien is een eigen plek tóch wel prettig”. Een paar weken later werden zij gevraagd of zij de horeca willen doen bij VONK in de wijk, een duurzame broedplaats in Hilversum. Daarop zeiden zij natuurlijk volmondig JA!
​
Na een enorme verbouwing en wat Corona hobbels, gingen zij in januari 2021 open als delicatessenwinkel. Daarnaast werden zij gevraagd om ook als kwartiermaker aan de slag te gaan bij VONK. Het bleef zoeken naar “wat werkt”.
Van vijf dagen open naar drie, naar twee, van 25 naar meer dan 60 producten, van een mini koelvitrine naar een mega koeltoonbank, vier vriezers en drie koelkasten, van overal “ja” op zeggen naar steeds beter kaderen, van met zijn tweeën werken naar een assistent bij de productie naar weer met zijn tweeën, van liever horeca naar liever catering naar liever winkel en zo voort. Ondertussen moesten bij VONK de financiën gedaan, de communicatie, de administratie, de verhuur, de schoonmaak, de planten, de tuin…
Toen begin 2024 bekend werd dat VONK moest stoppen, waren Van die vegans daar niet per se rouwig om. In vier jaar twee bedrijven uit de grond stampen, bleek toch best pittig! Daarom besloten zij op zoek te gaan naar een plek voor hun alleen, waar ze zich volledig kunnen focussen op Van die vegans. Enerzijds om dat bedrijf uit te bouwen, maar óók om wat meer balans in hun leven te brengen.
​
Die plek vonden zij op Larenseweg 18, in het ontwikkelgebied Bruisend Hart achter het station in Hilversum. De eerder opgedane kluservaring kwam goed van pas bij het verbouwen van het pand. Dit transformeerden zij van kantoor naar gezellige frisse plek met professionele keuken, zelfs inclusief een spoelkeukentje! Via HOD vastgoedbeheer mogen zij als oppassers van dit pand fungeren. Dat betekent dat dit weer een tijdelijke locatie is, maar dat vinden Nienke en Tobias niet erg. Zo worden zij gedwongen om, als de tijd daar is, de balans op te maken en een bewuste keuze te maken over hoe zij het bedrijf willen voortzetten.
Maar dat is hopelijk nog lang niet aan de orde! Op 20 juni openen zij de deuren van hun nieuwe zaak. De vergunning om als lunchroom te openen, is nog niet helemaal rond, dus gaan ze eerst alleen nog als winkel open, waar ze plantaardige delicatessen en patisserie verkopen. Daarnaast vind je er producten van diverse andere kleine plantaardige ondernemers. Van die vegans vinden het tof om deze mede-idealisten een podium te bieden. Ook is het mogelijk om een koffie (of thee) to-go te nemen.
​
De winkel van Van die vegans is een plek waar mensen komen die van lekker eten én dieren houden. Je koopt er ambachtelijke, met veel liefde geproduceerde producten van hoge kwaliteit en smaak en wordt geholpen met persoonlijke aandacht en interesse. Wees welkom!